Welkom op ons festival!
Het festival is op zaterdag 11 december om 14.00 uur te bezoeken in Laaktheater maar ook vanaf 10 december te volgen via Laaktheater Thuis. Bekende en minder bekende dichters volgen elkaar op in een ode aan het korte gedicht: de haiku.
Tijdens het festival brengen wij 'De Andere Haiku'. Geen strikt japanse Haiku's, maar Arabische, Nederlandse en andere korte gedichten door bekende en minder bekende dichters.
PROGRAMMA 11 DECEMBER
14.00 uur - Inloop
14.30 uur - Start programma
- Workshop “ Hoe schrijf je Haiku” door Youetta de Jager
- Haiku programma met live medewerking van:
· Ferial Abdoel (NL) en Khadija Bouachrine (MAR)
. Juan Tajes (ARG)
· De vertalingen worden gelezen door Anita Poolman (NL)
- Muziek door: Mohammad Gomar en Satyakam Mohkamsing
- Er zullen filmopnamen vertoond worden van:
· Ali Qaisi (IRK)
· Meriem Lahlou (MAR)
· Claudia Piccinno (ITA)
· Safa Salem Ghareeb (IRK)
· Manii Farah (SYR)
16.45 uur - Einde programma
BEKIJK HIER DE AGENDA
Ook online hebben we 10 en 11 december een mooi programma voor u samengesteld. Niet alleen ziet u bijdragen van dichters uit alle windstreken, ook ziet u een drietal prachtige korte films uit Canada, Algerije en Irak. Geniet wanneer het u uitkomt en vanuit uw eigen omgeving.
Een workshop over de kracht van dagelijkse haiku’s onder de titel ‘We zien de dingen zoals wij zijn’. Youetta de Jager en Ferial Abdoel vertellen hierin over hun persoonlijke ervaringen met het schrijven van haiku’s en wat er zo bijzonder is aan de haiku. Ook voor beginners is deze workshop een leuke kennismaking.
Op 11 december vindt het Haiku Festival 2021 live plaats in Laaktheater. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom voor een mooi programma vol 'andere' Haiku's van dichters uit Irak, Spanje, Marokko, Italië en Nederland. Youetta de Jager en Ferial Abdoel verzorgen daarnaast ook een interessante workshop Haiku schrijven.
WINNER HAIKU FF THE HAGUE
And the winner is....
Social Distancing - Kaveh Moeinfar (IRN)
De Iraanse filmregisseur Abbas Kiarostami staat bekend om het gebruik van bepaalde thema's en filmische technieken die direct herkenbaar zijn in zijn werk, van het gebruik van kinderhoofdpersonen en verhalen die zich afspelen in landelijke dorpen tot gesprekken die plaatsvinden in auto's met behulp van stationair gemonteerde camera's. Hij maakte vaak een documentaire stijl van filmmaken binnen verhalende werken, en gebruikt vaak hedendaagse Iraanse poëzie in dialogen, filmtitels en in de thematische elementen van zijn beelden. Zijn studenten maakten ieder een one-minute naar aanleiding van zijn workshop.
Bekijk op 10 en 11 december de tentoonstelling in Laaktheater van dichter en kalligraaf Mohammad Askari, geboren in 1977 in de Iraanse hoofdstad Teheran.
Hij heeft twee dichtbundels in het Koerdisch en Perzisch gepubliceerd en richt zich in zijn project op het gebied van kalligrafie op Perzische poëtische teksten, zowel klassiek als modern.